• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 138.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Kleuren voor een winter interieur

Dé trendkleuren voor een winter interieur

Het is alweer november en de winter komt steeds dichterbij! Tover je woonkamer om tot een sfeervol winter interieur. Een interieur dat gezelligheid, warmte en luxe uitstraalt. En dat kan met kleur! Wij hebben dé kleuren voor deze winter voor je op een rij gezet.

Warme aardetinten

kleuren trends winter 2018

Warme kleuren helpen je om gezelligheid in je interieur te brengen. Denk aan aardetinten voor een huiselijk karakter. Bruin, oranje en beige zijn mooie natuurlijke kleuren die fijn zijn om in de winter in je interieur toe te passen. Laat deze kleuren terugkomen op de muur, in raambekleding, een mooi vloerkleed of een paar kussens op de bank.

Winter trendkleur: groen

winter interieur kleuren

Houd je meer van kleur? Trendkleur groen past ook perfect in een winters interieur. Groentinten brengen rust en evenwicht en zorgen voor ontspanning. En wat doe je in de winter nou liever dan met een warm drankje ontspannen op de bank? Er zijn tal van groentinten dus er zit er altijd wel eentje bij die je mooi vindt. Kies een kleur groen én een muur uit en de schilder kan aan de slag. Of kies voor een leuk behang met een mooie groene print, ook leuk!

Slim besparen op schilderwerk? Schilders hebben in de winter vaak minder klussen, waardoor ze hun werkzaamheden aanbieden met korting. Wil je tegen een mooie prijs de muren laten schilderen, schakel dan de winterschilder in.
Alles weten over de winterschilder?

Wil je het minder grondig aanpakken? Laat je inspireren door de natuur en wees creatief. Van bladeren in het bos kan je bijvoorbeeld een krans maken of maak van dennentakken een mooie kerstkrans. Zo breng je ook eenvoudig meer groen in huis!

Roze poedertinten

trend kleuren winter 2018

Met pastelroze en andere roze poedertinten breng je ook warmte in huis. Het fijne van deze tinten is dat het neutrale tinten zijn die overal bij passen en toch je interieur net dat beetje extra kleur én warmte geven. Bij roze poedertinten denk je misschien al snel aan een landelijk interieur, maar je kunt het in alle woonstijlen toepassen. Houd je bijvoorbeeld meer van de klassieke woonstijl combineer poedertinten dan met zwart voor een stijlvolle look.

Colorblocking

Een trend die vorig jaar in opkomst was en we nu ook veel te zien is colorblocking. Colorblocking is het combineren van kleuren om een contrast te creëren. Kies voor deze winter voor ton sur ton, verschillende tinten in dezelfde kleur, en zorg voor een warm en toch rustig geheel. Aarde- en groentinten lenen zich bijvoorbeeld heel mooi voor colorblocking. Maar heb je meer lef? Kies dan voor kleuren met een echt contrast.

Meer inspiratie opdoen?

Meer weten over de laatste interieurtrends, handige tips ontdekken of leuke artikelen over alles rondom en in huis lezen? Bekijk onze blog of volg ons op Facebook.

Deel deze pagina