• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 111.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Kerstboom eruit? Geef je huis een frisse look

Kerstboom eruit? Geef je huis een frisse look

De kans is groot dat je een paar dagen geleden de kerstboom de deur uit hebt gedaan. Vind je het nu ook zo kaal in huis zonder die leuke boom met lichtjes? Januari en februari zijn vaak sombere en wat saaie maanden dus zorg voor gezelligheid en warmte in huis. Met deze tips is die lege plek van de kerstboom zo weer opgevuld.

Tip 1. Haal groen in huis

planten in huis

De natuur in huis halen was al een trend en blijft dit jaar een trend. Het kan niet groen genoeg. Nu die groene boom de deur uit is, haal je met een mooie plant nieuw groen in huis. ‘Kerstboom eruit, kamerplant erin’ is niet voor niets al jaren het motto van Bloemenbureau Holland. En met kamerplanten kan je alle kanten op want planten heb je in alle soorten en maten. Leef je uit en kies een plant die bij jouw interieur past.

Natuurlijke luchtverfrisser Wist je dat sommige planten een luchtverfrissende werking hebben? De lepelplant , de goudpalm en de varen zijn een van de plantensoorten die zorgen voor een schone lucht in jouw woonkamer.

Tip 2. Verf een muur

warme kleuren

Nu de kerstboom eruit is, wil je misschien wel helemaal iets anders in de woonkamer. Laat een muur in een ander kleurtje verven. Warme aardetinten, groen en roze poedertinten zijn dé kleuren voor deze winter waarmee je gezelligheid en warmte creëert. Je kunt ook kiezen voor een fleurig behangetje voor op een muur in de woonkamer. Daar kan je echt alle kanten mee op!

Slim besparen op schilderwerk? Schilders hebben in de winter vaak minder klussen, waardoor ze hun werkzaamheden aanbieden met korting. Wil je tegen een mooie prijs de muren laten schilderen of behangen, schakel dan de winterschilder in.

Alles weten over de winterschilder?

Tip 3. Schuif met je meubels

woonkamer in Scandinavische stijl

Zet je meubels op een andere plek en je woonkamer ziet er meteen heel anders uit. Zet de bank eens ergens anders of draai de eettafel. Zet een lamp op een andere plek en speel met licht. Hang een schilderij boven de bank of hang nieuwe foto’s aan de muur. Met dezelfde meubels geef je je interieur zo toch een andere look!

Tip 4. Kleurige accessoires

tulpen

Bloemen doen het altijd goed! Met tulpen, blauwe druifjes en hyacinten haal je het voorjaar alweer een beetje in huis. Kaarsen zorgen ook voor gezelligheid als de kerstboom weg is. Houd het verder rustig met accessoires. Vaak is het mooi om te kiezen voor een echte eyecatcher. Zo houd je rust in je interieur en ontspan je beter.

Meer inspiratie opdoen?

Meer weten over de laatste interieurtrends, handige tips ontdekken of leuke artikelen over alles rondom en in huis lezen? Bekijk onze blog of volg ons op Facebook.

Deel deze pagina