• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 99.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Badkamertrends 2019

6 onmisbare badkamertrends voor 2019

Ben je toe aan een nieuwe badkamer? Wij hebben de badkamertrends voor 2019 voor je op een rij gezet. Zo kan je inspiratie opdoen en badkamer ideeën bekijken want of je nu een kleine badkamer hebt of een grote badkamer wilt renoveren: deze sanitair trends zijn overal toe te passen. Lees dus snel verder om dé trends voor 2019 te ontdekken!

1. Robuust en stoer marmer

badkamer trends tegels

Marmer is sinds een aantal jaar in opkomst en al een heuse woontrend in het najaar van 2018. Marmer heeft een robuuste en stoere uitstraling. Populair in huis en mooi toe te passen in de badkamer. Of het nu gaat om een moderne badkamer of een badkamer in klassieke stijl; marmer kan altijd! Marmer kan je gemakkelijk combineren met andere materialen zoals hout, goud en andere soorten natuursteen. En wordt echt marmer je te duur? Kies dan voor marmerstuc of marmerlook schilderwerk op je badkamer muren.

Meer natuursteen in badkamer?

2. Natuurlijk hout

trend badkamer 2019

Hout is een van de meest geliefde materialen waarmee wordt gewerkt bij de inrichting van een huis. Je denkt misschien niet meteen aan hout in combinatie met de badkamer, maar tegenwoordig kan je hout prima integreren in de badkamer. Hout heeft een warme uitstraling en past in iedere stijl. Hout is natuurlijk materiaal waardoor het kan gaan werken. Zorg er daarom wel voor dat je de badkamer goed ventileert.

Alles over hout in badkamer

3. Go jungle, go green

badkamer 2019

Breng extra sfeer in de badkamer met groen! Met planten haal je de natuur letterlijk naar binnen en ze brengen ook nog eens een flinke dosis sfeer met zich mee. Wist je dat er zelfs speciale badkamerplanten bestaan? Die houden van schaduw, hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid.

4. Spiegels in alle vormen en maten

sanitair trends 2019

In de badkamer vind je eigenlijk altijd een spiegel. Badkamerspiegels zijn er in alle soorten en maten. Je ziet nu steeds meer gevormde spiegels in plaatst van een badkamerspiegel met rechte lijnen. Spiegels zorgen voor een frisse uitstraling, een ruimtelijk effect en voor een speelse oogopslag als je voor bijvoorbeeld een ronde of geometrische spiegel kiest. En als je dan toch op zoek bent naar een nieuwe spiegel, laat dan ook meteen fijne badkamerspiegel verlichting aanbrengen.

5. Grove patronen: terug van weggeweest

nieuwste badkamer trends 2019

Alleen gladde en witte tegels zien we niet zoveel meer in de badkamer. Je ziet nu veel badkamertegels gecominbeerd met een vloer van ander materiaal en stucwerk op de muur met structuur. Geen glimmende tegels meer, maar een muur of vloer die contrast biedt. Je ziet nu bijvoorbeeld veel grove terrazzopatronen. Terrazzo maakt namelijk echt een comeback dankzij haar veelzijdigheid. Combineer een terrazzo vloer met andere materialen, dit zorgt voor een bijzonder accent in je badkamer.

Alles over retro sanitair

6. Een gekleurde kraan

sanitair 2019

Wil je eens iets anders en geen standaard chrome kraan? Een zwarte kraan is de laatste tijd ontzettend populair en die blijven we nog wel even zien. Een zwarte kraan geeft een mooi contrast met wit sanitair, maar komt ook mooi tot zijn recht in een donkere badkamer. Geen fan van zwart? Geen probleem. Van rosé goud tot verouderd ijzer, kranen zijn er in allerlei soorten, maten én kleuren. Zorg er ook meteen voor dat je nieuwe kraan waterbesparend is.

Slim je badkamer verbouwen met Slimster

Genoeg inspiratie opgedaan voor je nieuwe badkamer? We zijn erg benieuwd welke trend jouw favoriet is. Wil je binnenkort jouw badkamer een opknapbeurt geven? Vraag vandaag nog een badkamer offerte aan voor jouw verbouwing. Slimster wenst jou veel succes!

152 badkamer-specialisten vergelijken
Henk Troost Aannemersbedrijf
Bouwbedrijf Gooise Meren
Rob't Hart Aannemers
Tradi Bouw
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal
Deel deze pagina