Badkamertrends 2024: trends & inspiratie

Badkamertrends 2024: trends & inspiratie
Henrieke Hahn
Henrieke Hahn
Product Specialist
4 minuten

Ben je toe aan een nieuwe badkamer? Wij hebben de badkamertrends voor 2024 voor je op een rij gezet. Zo kan je inspiratie opdoen en badkamer ideeën bekijken want of je nu een kleine badkamer hebt of een grote badkamer wilt renoveren: deze sanitair trends zijn overal toe te passen. Lees dus snel verder om dé trends voor 2024 te ontdekken!

Marmer in de badkamer

badkamer trends

Marmer is sinds een aantal jaar in opkomst en al een heuse woontrend sinds vorig jaar. Marmer heeft een robuuste en stoere uitstraling. Populair in huis en mooi toe te passen in de badkamer. Of het nu gaat om een moderne badkamer of een badkamer in klassieke stijl; marmer kan altijd!

Marmer kan je gemakkelijk combineren met andere materialen zoals hout, goud en andere soorten natuursteen. En wordt echt marmer je te duur? Kies dan voor marmerstuc of marmerlook schilderwerk op je badkamer muren.

Ander soort natuursteen?
Natuursteen badkamer

Hout in de badkamer

trend badkamer 2024

Hout is een van de meest geliefde materialen waarmee wordt gewerkt bij de inrichting van een huis. Je denkt misschien niet meteen aan hout in combinatie met de badkamer, maar tegenwoordig kan je hout prima integreren in deze ruimte. Hout heeft een warme uitstraling en past in iedere stijl. Het is wel een natuurlijk materiaal, waardoor het kan gaan werken. Zorg er daarom wel voor dat je de badkamer goed ventileert, of ga voor houtlook opties.

Alles over hout in badkamer
Houtlook badkamer

Urban Jungle

badkamer trends 2024

Breng extra sfeer in de badkamer met groen! Met planten haal je de natuur letterlijk naar binnen en ze brengen ook nog eens een flinke dosis sfeer met zich mee. Wist je dat er zelfs speciale badkamerplanten bestaan? Die houden van schaduw, hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid.

Spiegels in alle vormen en maten

sanitair trends 2024

In de badkamer vind je eigenlijk altijd een spiegel. Badkamerspiegels zijn er in alle soorten en maten. Je ziet nu steeds meer gevormde spiegels in plaatst van een badkamerspiegel met rechte lijnen. Spiegels zorgen voor een frisse uitstraling, een ruimtelijk effect en voor een speelse oogopslag als je voor bijvoorbeeld een ronde of geometrische spiegel kiest. En als je dan toch op zoek bent naar een nieuwe spiegel, laat dan ook meteen fijne badkamerspiegel verlichting aanbrengen.

Grove patronen

nieuwste badkamertrends 2024

Alleen gladde en witte tegels zien we niet zoveel meer in de badkamer. Stucwerk op de muur, opvallende vloeren en verschillende materialen en structuren: we zien het allemaal steeds vaker terug in de badkamer. Zo is de terrazzo vloer terug van weggeweest en zorgt een badkamer met mozaïek voor een unieke uitstraling.

Badkamer kleuren: trends 2024

Kleuren spelen ook een grote rol in je badkamer. Of je nu een kleine of grote badkamer hebt, kleuren en materialen bepalen de uitstraling en sfeer. We zetten hier de mooiste kleuren voor de badkamer voor je op een rij.

  • Blauw: deze kalmerende kleur zorgt voor een gevoel van rust in de badkamer. Een blauwe badkamer oogt daarnaast ook fris.
  • Beige: deze rustige, natuurlijke kleur is perfect te combineren met de groene, natuurlijke trend dit jaar. Wist je dat je de muren kunt stucen met deze kleur? Ga bijvoorbeeld voor tadelakt, ideaal voor de badkamer.
  • Zwarte: deze kleur is misschien niet de eerste optie waar je aan denkt, maar geeft een luxe en tijdloze sfeer aan de badkamer. Meer inspiratie opdoen? Bekijk dan meerdere zwarte badkamer voorbeelden.
  • Wit: wil je een cleane badkamer zonder al te veel poespas? Ga voor een witte badkamer: neutraal, maar toch een unieke twist te geven als je dit wilt.

Slim je badkamer verbouwen met Slimster

Badkamertrends

Genoeg inspiratie opgedaan met onze badkamertrends voor 2024 voor je nieuwe badkamer? We zijn erg benieuwd welke trend jouw favoriet is. Wil je binnenkort jouw badkamer een opknapbeurt geven? Vraag vandaag nog een badkamer offerte aan voor jouw verbouwing. Slimster wenst jou veel succes!

1244 badkamer-specialisten vergelijken

AS memi bouw en renovatie
DRS projecten
IM2 bouw
soltectum
tanerflex
verandalux
Aannemersbedrijf F.H. v. Keulen
JS Badkamers
HGR Pro Bouw
ERIYA
DeLeidseBouwer
Cartexbouw
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal