• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 112.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
De mooiste kleuren voor de badkamer

De mooiste kleuren voor de badkamer

Kleuren en materialen spelen een grote rol in je interieur en dus ook in de badkamer. Of je nu een grote of een kleine badkamer hebt, de kleuren en materialen bepalen de uitstraling en sfeer. Wil je een kleine badkamer groter laten lijken, wil je meer rust in de badkamer of wil je eens wat anders? Wij hebben 5x badkamer ideeën en inspiratie voor je op een rij gezet.

1. Blauw in de badkamer

badkamer inspiratie

Blauw is een kalmerende kleur die zorgt voor een gevoel van rust en zachtheid. Een blauwe badkamer is de ideale plek in huis om te ontspannen. Het is een tijdloze kleur en blauw heb je in veel verschillende tinten dus al is altijd wel een blauwtint die je mooi vindt. Met lichtblauw geef je je badkamer een frisse look en is ideaal voor een kleine badkamer. Kies je voor donkerblauw dan geeft de badkamer een gevoel van geborgenheid.

Badkameraccessoires Kies badkameraccessoires in kleuren die bij de badkamer passen. Op die manier versterk je de harmonie in de badkamer.

2. Beige in de badkamer

badkamer beton cire

Beige is een rustige, natuurlijke kleur en daarom makkelijk toe te passen in de badkamer. Je kan er alle kanten mee op. Beige is tijdloos en heb je in verschillende tinten. Je kan de kleur eindeloos combineren met materialen, zoals marmer, ceramiek, etc. Met deze natuurlijke kleur creëer je een serene sfeer in de badkamer.

Wist je dat je beton cire ook in beige tinten hebt? Beton cire is bijzonder geschikt voor de badkamer, omdat dit materiaal heel sterk, vochtbestendig én onderhousvriendelijk is.

Wat kost beton cire

3. Houtlook in de badkamer

houtlook tegels

Wil je een warme uitstraling creëren in de badkamer? Kies voor de houtlook. Een echte houten vloer in de badkamer is niet praktisch, maar met houtlook tegels creëer je hetzelfde effect. Je hebt het uiterlijk van echt hout en de voordelen van tegels. De houtlook kan je gemakkelijk combineren met andere materialen zoals beton of kleuren zoals zwart en wit.

Meer inspiratie opdoen?

4. Zwart in de badkamer

kleine badkamer

Als je denkt aan kleur in de badkamer is zwart waarschijnlijk niet de eerste optie waar je aan denkt, maar met zwart in de badkamer creëer je een intieme, warme sfeer. Een gevoel van luxe. Combineer zwart eventueel met wit voor een ruimtelijk effect.

Meer zwarte badkamer inspiratie?

5. Wit met een twist

badkamer ontwerpen

Liever toch niet te veel kleur in de badkamer? Kies voor wit met een twist! Combineer wit met kleur op bijvoorbeeld een klein muurtje of met badkameraccessoires. Of gebruik witte tegels in een bijzondere vorm voor een speels effect. Zo is je badkamer toch anders dan anders, maar houd je het geheel neutraal.

Meer inspiratie?

Meer weten over de laatste badkamertrends, interieurtrends, handige tips ontdekken of leuke artikelen over alles rondom en in huis lezen? Of onze tips ontdekken voor een kleine badkamer? Bekijk onze blog of volg ons op Facebook.

Deel deze pagina