• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 116.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
5 keer zwart in je interieur

5 keer zwart in je interieur

Voor zwart in je interieur heb je een beetje lef nodig. Het is een gedurfde kleur, maar wel eentje die voor sfeer zorgt. Misschien denk je niet meteen aan zwart voor in je interieur, maar de kleur kan in een ruimte prachtig tot zijn recht komen. Met zwart creëer je een elegant, rustig en stoer interieur. Benieuwd hoe je zwart toepast? Wij laten het je 5 keer zien.

1. Zwarte keuken

zwarte keuken

Een zwarte keuken geeft je interieur een luxe uitstraling. De populariteit van zwarte keukens stijgt en dat is niets voor niets. Een zwarte keuken past in elke stijl en combineert gemakkelijk met andere kleuren en materialen. Het is een mooie eyecatcher die in het oog springt, maar niet té aanwezig is.

Vind je helemaal zwart te donker? Kies dan voor bijvoorbeeld een zwarte keuken met een houten werkblad en creëer een warme, natuurlijke uitstraling. Of kies voor een betonnen blad voor een stoere uitstraling.

2. Zwarte kozijnen

witte muren met zwarte kozijnen

De laatste jaren heeft zich een nieuwe woontrend ontwikkeld, zwarte kozijnen. Met zwarte kozijnen binnen voeg je subtiel wat zwart toe aan je interieur. Vaak denken mensen bij zwarte kozijnen meteen aan de industriële woonstijl maar ook in een chic, klassiek interieur kan je hier prima voor kiezen.

Zwarte kozijnen komen in bijna elke woning mooi tot hun recht en zorgen voor een klassieke én stoere touch. Zwarte kozijnen kunnen in alle ruimtes. In de slaapkamer, de keuken of kies voor zwarte kozijnen in de woonkamer. Heb je een neutraal wit interieur? Met zwarte kozijnen creëer je een mooi contrast.

Kozijnen zwart verven Je kunt natuurlijk zelf aan de slag gaan en je kozijnen zwart verven, maar je kan het werk ook uit handen geven. Het schilderen van kozijnen is namelijk een tijdrovende en precieze klus.
Kozijnen zwart laten schilderen?

3. Zwarte deur

zwarte stalen deur met glas

Naast zwarte kozijnen kan je natuurlijk ook kiezen voor zwarte deuren. Vaak laten we de deur basic en zo onopvallend mogelijk, maar waarom maak je er geen blikvanger van door hem zwart te maken?

Wil je het helemaal grondig aanpakken? Vervang je dichte deur voor een stalen pui. Stalen deuren zie je steeds meer in interieurs en dat is niet voor niets. Je creëert meer licht binnen en het staat prachtig. De stoere stalen binnendeuren geven elk interieur een stijlvolle uitstraling. Ook kan je natuurlijk kiezen voor zwarte stalen openslaande tuindeuren.

Weten wat een stalen deur of pui kost?

4. Zwarte muur

muur zwart verven

Bron: entrancemakleri

Een zwarte muur. Durf jij? Houd wel rekening met de ruimte. De kamer waarin je een muur zwart maakt kan beter niet niet heel klein zijn want een zwarte muur komt vooral mooi tot zijn recht in een grotere lichte ruimte. Met zwart maak je de ruimte knus. Zorg ervoor dat het plafond en de plinten wit zijn. Zo creëer je contrast en wordt het geen donker geheel.

5. Zwart in de badkamer

zwarte badkamer

Een zwarte badkamer geeft je een gevoel van luxe en creëert een warme, intieme sfeer. Vind je een hele zwarte badkamer toch te donker? Je kunt ook kiezen voor zwarte tegels op de muur en de vloer en de andere elementen in een andere kleur. Of kies voor een badkamer in een andere kleur met zwarte elementen. Bijvoorbeeld voor een zwarte kraan, een zwarte douchekop of een zwart badkamermeubel.

Meer zwarte badkamer voorbeelden bekijken?

Meer inspiratie opdoen?

Meer weten over de laatste interieurtrends, handige tips ontdekken of leuke artikelen over alles rondom en in huis lezen? Bekijk onze blog of volg ons op Facebook

Deel deze pagina