• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 116.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
5 keer kleur in je interieur

5 keer kleur in je interieur

Kleuren in je interieur bepalen voor een groot deel de sfeer. Je kunt een ruimte groter en kleiner laten lijken met kleur en het heeft invloed op je gemoedstoestand. Kleur heeft vaak meer invloed dan je denkt. Maar wees niet bang om kleur te gebruiken want het geeft je huis persoonlijkheid. Maar hoe kies je welke kleur en waar moet je rekening mee houden? Wij laten het je 5x zien.

1. Blauw in je interieur

blauwe slaapkamer

De kleur blauw staat voor rust, vrijheid en brengt harmonie in je interieur. Het leuke aan de kleur blauw is dat het een koele kleur is, maar hij geeft wel een vellig en geborgen gevoel. Met blauw kan je alle kanten op. Ga voor koningsblauw in een klassiek interieur en voor lichtblauw in een landelijk interieur. Wil je een ruimte groter laten lijken? Kies voor een lichtblauwe kleur en creëer optisch meer ruimte.

badkamerinspiratie
Kies nooit een nieuwe kleur bij kunstlicht, maar altijd bij daglicht. Een kleur kan bij kunstlicht namelijk anders uitvallen.

2. Geel in je interieur

Met geel haal je een vrolijke vibe in huis. De kleur geel is zonnig, sprankelend en geeft energie. Het is een kleur die veel wordt gebruikt om een donkere kamer op te frissen. Het fijne van geel is dat het licht reflecteert en een kamer lichter maakt. Dit betekent niet dat je meteen de hele ruimte geel moet maken, maar één muur heeft ook al effect. Je kan geel ook als secundaire kleur gebruiken voor de bank of accessoires.

3. Groen in je interieur

groene muur

Wil je meer rust in je interieur? Kies voor groen. Het is een kleur uit de natuur die ontspannend werkt. Groen is niet voor niets weer helemaal terug van weggeweest. Je haalt groen naar binnen door de muren te voorzien van een groen kleurtje of met kamerplanten. Het zorgt voor evenwicht en een frisse, vriendelijke en opgeruimde sfeer.

Voor een rustigere look in je interieur kies je voor kleuren die naast elkaar liggen in de kleurencirkel, zoals groen en blauw.

4. Rood in je interieur

rode keuken

Rood geeft je interieur warmte en toont lef. Rood is namelijk een van de meest controversiële kleuren. En dat is juist wat de kleur fascinerend maakt. Omdat rood een dominante kleur is, kan teveel rood onrustig overkomen. Maak daarom bijvoorbeeld maar één muur rood of combineer rood met een gedempte, rustige tinten om de kleur te verzachten. Wil je meer warmte in je interieur, combineer dan bijvoorbeeld met warme paarstinten.

5. Zwart – wit in je interieur

zwarte keuken

Zwart en wit zijn geen echte kleuren maar ze zijn goed te combineren als je niet zo’n fan bent van kleur, maar wel afwisseling wilt in je interieur. Zwart is een donkere gedurfde tint en wit is juist kalm en fris. Die combinatie is perfect. Door planten en zachte stoffen zoals een wollen kleed op de bank of een zacht tapijt toe te voegen, zorg je ervoor dat het geheel niet kil wordt.

In balans

Probeer de kleuren in balans te houden. Met de 60/30/10-regel zorg je voor harmonie in je interieur. 60 procent bestaat dan uit een dominante kleur, zoals bijvoorbeeld op de muren, 30 procent geef je een secundaire kleur, bijvoorbeeld de gordijnen of de bank en 10 procent geef je een accentkleur. Zo weet je zeker dat het nooit teveel wordt aan kleur.

Direct schilder offertes ontvangen?

Wil je kleur op de muren en ze voordelig en mooi laten sausen? Schakel dan de hulp in van een ervaren schilder. Zo ben je verzekerd van een prachtig eindresultaat en heb je garantie op het schilderwerk. Vraag gratis schilder offertes aan en kom in contact met regionale vakspecialisten. Je beslist zelf op basis van prijzen en kwaliteit wie de opdracht krijgt. Dat is slim vergelijken.

Vergelijk 172 schilders

Van Amsterdam Schilder Spuitbedrijf
Kobe Stukadoor & Schildersbedrijf
ES Schilders Rox Schildersbedrijf
Van Hussel Schilderwerken
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal
Deel deze pagina