Wat kost een draadloos alarmsysteem installeren?
Vergelijk beste inbraakbeveiliging deals
 • Gratis & vrijblijvend
Minimale kosten € 250 Gemiddelde kosten € 950 Maximale kosten € 1.500
Gemiddelde kosten draadloos alarmsysteem installeren, incl. btw.

Wat kost een draadloos alarmsysteem installeren?

Heb je een smart home en wil je je woning beveiligen met een alarmsysteem? Dan is een draadloos alarmsysteem installeren een logische keuze. Echter zijn er verschillende draadloze alarmsystemen verkrijgbaar met en zonder abonnement. Maar hoe werkt een draadloos alarmsysteem voor thuis en wat zijn de prijzen van een slim alarmsysteem?

Wat kost een draadloze alarminstallatie?

De kosten van een slim alarmsysteem variëren van € 250 - 1.500 afhankelijk van de mogelijkheden, andere inbraakbeveiliging en andere smart home-opties.

Ben je alleen op zoek naar een draadloos alarmsysteem zonder abonnement en wil je deze zelf plaatsen, dan kun je zelf het beste alarmsysteem vergelijken. Wanneer je echter een draadloos alarmsysteem met camera en app laat installeren door een erkend bedrijf, dan kun je vaak met een beveiligingscertificaat besparen op de kosten van je inboedelverzekering.

Wil je een draadloos alarmsysteem met meldkamer laten plaatsen? Vraag dan vrijblijvend alarmsysteem offertes aan.

Draadloos alarmsysteem laten installeren?
Gratis offertes

Je kunt een draadloze alarminstallatie zelf kopen of laten installeren door een erkend bedrijf. De prijzen van een draadloos alarmsysteem zijn lager wanneer je zelf aan de slag gaat en hoef je geen rekening te houden met extra installatiekosten van een mobiel alarmsysteem.

Benieuwd naar de draadloos alarminstallatie kosten voor jouw woning of bedrijfspand? Vraag dan gratis alarmsysteem offertes aan.

Soort alarmsysteem
Prijs*
Offerte
Draadloos alarmsysteem € 250 - 1.500

* Gemiddelde kosten slim alarmsysteem zonder abonnement, incl. btw en excl. montage.

Hoeveel kost een draadloos alarmsysteem installeren door vakman?

Ben je benieuwd naar de installatie van een huis alarmsysteem draadloos? Hieronder vind je de gemiddelde installatiekosten van een erkend beveiligingsbedrijf. Wil je de exacte kosten van een wifi alarmsysteem met installatie weten? Vraag dan vrijblijvend alarmsysteem offertes aan via Slimster.

Werkzaamheden
Prijs*
Offerte
Draadloos alarmsysteem installeren € 400 - 1.000

* Indicatieve installatie draadloos alarmsysteem prijs, incl. btw.

De totale prijs van een draadloos alarmsysteem is afhankelijk van de mogelijkheden en andere inbraakbeveiliging. Zo kun je deurbeveiliging en raambeveiliging koppelen aan een draadloos alarmsysteem via mobiele telefoon.

Ook is er een draadloos alarmsysteem met app, maar heb je vaak een abonnement voor nodig om alle mogelijkheden te kunnen gebruiken. Het is daarom verstandig om meerdere prijzen van alarmsystemen te vergelijken.

De draadloze alarmsysteem prijs is afhankelijk van allerlei factoren, zoals:

 • Starterspakket alarmsysteem
 • Alarmsysteem sensoren
 • Wel of geen abonnement
 • Extra opties
 • Zelf doen of laten plaatsen
 • Uurtarief expert

Gratis & vrijblijvend offertes ontvangen

huis alarmsysteem draadloos installeren
draadloos alarmsysteem vergelijken
kosten alarminstallatie draadloos
draadloos alarmsysteem woning
Toon alle afbeeldingen

Prijsopbouw draadloos alarmsysteem installeren

Arbeid
Materiaal
Voorrijkosten

Een draadloos alarminstallatie is verbonden met een internetverbinding. Hierdoor is het mogelijk om notificaties te ontvangen op je mobiele telefoon. Wanneer er beweging gedetecteerd wordt door een bewegingsmelder of een deur open gaat, dan krijg je hiervan een melding binnen. Ook kun je op afstand de sirene af laten gaan in je woning of (thuis)kantoor.

Een draadloos alarmsysteem gaat ook niet zomaar af wanneer je thuiskomt. Je kunt een binnenkomstvertraging instellen voor de tijd die je nodig hebt om de pincode in te voeren in de app of op het bedieningspaneel. Vaak kun je ook op afstand het alarm uitzetten.

Draadloos alarmsysteem laten installeren?
Gratis offertes

Starterspakket draadloos alarmsysteem

Heb je nog geen (draadloos) alarmsysteem? Vaak bieden verschillende merken draadloze alarmsystemen starterspakketten aan waarmee je je huis of (thuis)kantoor kunt beveiligen tegen inbraak. Vaak heeft een starterspakket een basisstation of hub die verbonden is met het internet, een bedieningspaneel, bewegingssensoren en magneetcontacten.

Extra sensoren van een draadloos alarmsysteem

Heb je een grote woning of bedrijfspand en wil je deze beveiligen met een slim alarmsysteem? Dan heb je aan een starterspakket vaak niet genoeg en zul je extra sensoren nodig hebben om je hele woning en alle ruimtes te beveiligen. Echter biedt niet ieder merk extra losse sensoren aan, waardoor het vrij lastig kan zijn om extra sensoren aan te schaffen.

Laat daarom een draadloos alarmsysteem installeren door een erkend beveiligingsbedrijf, zodat je zeker weet dat je voldoende sensoren hebt om je hele woning te beveiligen tegen inbraak.

Draadloos alarmsysteem met sensoren installeren?
Gratis offertes
installeren draadloos alarmsysteem met app

Wanneer je alle mogelijkheden van een smart home alarmsysteem wilt gebruiken, heb je vaak een extra abonnement nodig. De kosten van een draadloos alarmsysteem met abonnement en app variëren tussen de € 10 - 100 per maand. Wanneer je een draadloos alarmsysteem zonder abonnement wilt, dan kun je alleen de basisfunctionaliteit gebruiken.

Extra functies van een wifi alarmsysteem zijn bijvoorbeeld een mobiele internetverbinding wanneer de wifi uitvalt of dat medewerkers van het alarmsysteem jou kunnen bellen bij een inbraakpoging, zodat je niet alleen afhankelijk bent van een app.

Draadloos alarmsysteem met abonnement installeren?
Gratis offertes

Wil je in huis een alarmsysteem draadloos laten plaatsen? Dan heb je keuze uit vele extra mogelijkheden met verschillende kwaliteitsklassen. Voor betere kwaliteit opties betaal je extra.

Extra optie
Prijs*
Afstandsbediening € 20 - 180
Sirene (binnen / buiten) € 35 - 300
Camerabeveiliging € 65 - 1.195
Bewegingssensor € 10 - 40
Bewegingssensor met camera € 120 - 300
Cloudopslag abonnement € 3 - 30 per maand
Gasmelder € 20 - 200
Glasbreukmelder € 30 - 150
Extra optie
Prijs*
LCD-bedieningspaneel € 150 - 300
Lekkage melder € 30 - 130
Magneetcontact € 10 - 30
Meldkamer aansluiting € 15 - 30 per maand
Monitor service € 12,50 per maand
Onderhoudscontract € 8 - 12 per maand
Rookmelder € 60 - 150
Sticker inbraakalarm € 4 - 7

* Gemiddelde extra optie prijs alarmsysteem draadloos, incl. btw.

Draadloos alarmsysteem met extra opties installeren?
Gratis offertes

Wat zijn de kosten van andere inbraakbeveiliging?

installeren alarmsysteem draadloos huis

Hoe zit het met veiligheid en privacy van een slim alarmsysteem?

Wanneer je een draadloos alarmsysteem van een bekend merk laat installeren, dan is de privacy en digitale veiligheid prima. Echter zijn er veel goedkope merken draadloze alarmsystemen waar je bijvoorbeeld geen wachtwoord kunt instellen. Daarnaast heeft een slim alarmsysteem privacygevoelige data. Denk aan wanneer je weggaat en thuiskomt.

Kies voor een bekend en goed merk draadloos alarmsysteem, zodat je zeker weet dat er goed met je data omgegaan wordt. Vraag bij een installateur met welke merken ze werken. Zo weet je zeker dat je een veilig draadloos alarmsysteem hebt.

Goed draadloos alarmsysteem laten installeren?
Gratis offertes

Wil je zelf het beste draadloos alarmsysteem zonder abonnement vergelijken en zelf plaatsen? Een draadloos alarmsysteem voor thuis kun je wellicht zelf installeren, zolang je deze op de juiste plek installeert. Voor een ander kan het een lastige klus zijn en ben je extra kosten kwijt.

 • Verzekerd van kwaliteit
 • Vrijblijvend advies bij jou thuis
 • Je bespaart tijd en geld
 • Regionale specialisten

Wil je een professioneel draadloos alarmsysteem met meldkamer plaatsen? Dan is het verstandiger om deze door een ervaren vakman te laten plaatsen. Een vakman werkt sneller en veiliger dan wanneer je zelf aan de slag gaat. Ook krijg je vaak een beveiligingscertificaat waarmee je op verzekeringskosten kunt besparen.

calculator
Slim besparen op de kosten
Bij Slimster kom je alleen in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn. Zo houd je de voorrijkosten altijd eenvoudig in de hand.

Wil je een professioneel draadloos alarmsysteem laten plaatsen? Vraag dan vrijblijvend alarmsysteem offertes aan.

Wil je zelf een slim alarmsysteem vergelijken en plaatsen? Bekijk en koop dan de beste draadloos alarmsysteem.

Beste deal voor draadloos alarmsysteem inclusief installatie?

 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal